ginseng ve ginsengin faydaları

Ginseng Bitkisi ve Ginseng Bitkisinin Faydaları Nelerdir?

Ginseng, bitkinin köklerinden elde edilen oldukça popüler bir bitkisel ilaçtır. Tarihçilere göre ginseng bitkisi ilk olarak 5000 yıl önce, Kuzey Çin’in dağlık bölgelerinde keşfedildi. Başlangıçta bu bitki yemek pişirme amaçlı kullanılırken, daha sonra tedavi edici özellikleri tespit edilmiştir. Ginsengin en az 3000 yıldır popüler olarak kullanıldığı düşünülmektedir.Birçok hastalığın tedavisinde kullanılan ginseng, geleneksel Çin tıbbında çok önemli bir yere sahiptir. Btkinin köklerinin insan vücuduna olan benzerliği, bu bitkinin tedavi edici özelliklerine olan inancı güçlendirdi. Tıbbi özellikleri için esas kullanılan parçası etli kökleri de olsa, yaprakları da kullanılır.

Bir çok ginseng türü olmasına rağmen, Amerikan ve Asya ginsengi en değerli olanlardır ve yaygın olarak kullanılmaktadırlar. Asya ve Amerikan ginsengi görünüm olarak hemen hemen aynıdır. Bu yavaş büyüyen bitkiler genellikle dağ geçitlerinin yamaçlarında ve iyi drene olan dağlık ormanlarda yetişir.

Latince adı Amerikan ginsengi: Panax quinquefolius ,Kore ginsengi: Panax ginseng, Sarmaşıkgillerden bir bitki olan Ginsengin latincesi olan “Panax”, Yunanca “tam iyileşme” anlamına gelen “panacea” kelimesinden türetilmiştir.

28 çeşit kadar ginsenosit içerir: triterpenik saponositler, panaxosidesitler, panaxatnol, D grubu vitaminler. Sterodial bileşikler bakımından zengindir.

Ginseng Bitkisi ve Ginseng Bitkisinin Faydaları

Ginseng Bitkisi ve Ginseng Bitkisinin Faydaları

Ginseng Faydaları Nelerdir?

-Ginsengin kökleri stres, anksiyete, bulantı, kusma, baş ağrısı, hazımsızlık, ishal, akciğer sorunları, artrit, astım, Crohn hastalığı, tümörler, yorgunluk, şeker hastalığı, depresyon, diş ve diş eti hastalıkları gibi hastalıklara faydalıdır.

-Mide sorunlarına faydalıdır. Bir yumuşatıcı ve bir uyarıcı olarak çalışır ve sindirim sisteminin sorunsuz ve verimli çalışmasını sağlar.

-Ginsengin kökleri afrodizyaktır. Cinsiyet ve doğurganlıkla ilgili problemlerin düzeltilmesi için çalışır. Üreme hormonlarının üretimini düzenler ve bu hormonları arttırır.

-Kökler yorgunluk, sinirlilik ve travma gibi çeşitli stres faktörlerine karşı vücudun direncini artırır.

-Menstruasyonu düzenlemek, doğum ağrılarını azaltmak için kullanılabilir.

-Bağışıklık sistemini güçlendirir ve enfeksiyonlara karşı vücudu güçlendirir.

-Hafızayı arttırarak öğrenme yeteneklerini geliştirebilir.

-Ginsengin kökleri karaciğer ve kalbin sorunsuz çalışmasını sağlayarak kan şekeri ve kolestrol seviyelerini düzenler.

-Düzenli olarak tüketildiğinde kanser riskini azaltabilir.

-Solunum sisteminin verimli çalışmasına yardımcı olur.

-Ginsengin kökleri tüm vücudu güçlendirir, canlandırır bu nedenle bir anti-aging maddesi olarak çalışır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir