aloe vera ve aloe veranın faydaları

Aloe Vera ve Aloe Veranın Faydaları Nelerdir?

Aloe Vera,”sarısabır”,arapça “alloeh”,ibranice “halal” ,”mucize bitki”,”tabii iyileştirici”gibi çok çeşitli adlarda ve pek çok eski medeniyetlerde yüzyıllardır bilinen ve şifalı gücü nedeni ile çeşitli hastalık ve cilt sorunlarında kullanılan bir bitkidir.

Latince ismi Aloe Barbadensis olan bitkinin boyu 30 santimetre civarında olan ve görünüşü kaktüsü çağrıştıran aslında zambakgiller ailesindendir. Yeşil rengi bitkinin kaktüse olan benzerliğini arttırırken yılın belli dönemlerinde açan sarı ve bazen de kırmızı minik çiçekler bitkinin bazı ülkelerde süs bitkisi olarak kullanılmasına da sebep olmuştur. Afrika ve çevresi gibi çöl iklimine sahip aşırı sıcak ülkelerde yetişir. Ülkemizin güney ve güney batı kesimleri bitkinin yetiştiriciliğine uygundur ancak yetiştiriciler bu konuda yeni yeni hamle yapmaya başlamıştır.

Öyle ki içinde B1, B2, B3 ve B6 vitaminleri başta olmak üzere 12 çeşit vitamin, kalsiyum, demir, potasyum gibi toplam 20 farklı mineral ve alanine, arginine gibi adını pek bilmediğimiz ama vücudumuz için oldukça faydalı olan 18 farklı aminoasit olduğu söyleniyor.

Aloe Vera ve Aloe Veranın Faydaları

Aloe Vera ve Aloe Veranın Faydaları

Aloe Vera’nın Faydaları Nelerdir?

-T-Killer hücrelerinin sayısını çoğaltarak işlevlerinde daha aktif olmalarını sağlar.

– Antikor oluşumunu destekler.

-Aloe Vera suyuyla desteklenen hücreler, tümörlü hücrelerin yok edilmesinde normalin 10 katı daha fazla etkilidirler.

-Aloe Vera’da bulunan enzimler, vitaminler, mineraller, poli-sakkarit maddeleri, ur, tümör ve ölü hücrelerin yok edilmesini sağlayarak gerek hasta, gerekse sağlıklı hücrelerin yeterince beslenmesini sağlar.

-Gıda maddelerinin hücrelere ulaşmasını kolaylaştırmak için doku geçirgenliğini arttırır, hücrelerdeki toksinlerin daha kolay atılmasına yardımcı olur.

-Şimdiye kadar bilinmeyen bir yöntemle, tıbbi tedaviler sonucu ortaya çıkan radyoaktif ışınların hücrelere verdiği zararı nötralize eder.

– Kemik iliği aktivitesini destekleyerek yeni alyuvarların oluşumunu hızlandırır. Bu faktör lösemi (kan kanseri) tedavisinde son derece etkilidir.

-Hücre ve dokuların 2-7 kat daha fazla gelişmesini sağlar.

-Işın tedavisi ya da kemoterapi sırasında Aloe Vera suyu yan etkileri azaltmada ve bağışıklık sisteminin hastalığın seyri esnasında güçlenmesinde yardımcı olur.

-Aloe vera bitkisinin tedavi edici etkisinin yanında yapılan son araştırmalar bulunduğu ortamın elektromanyetik kirliliğini %95 in üzerinde bir oranla temizlediğini göstermiştir. Bir başka araştırma ise aloe vera bitkisinin kullanılmasının sigara içen kişilerde akciğer kanserine yakalanma olasılığını büyük ölçüde azalttığını kanıtlamıştır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir