su çiçeği, su çiçeği belirtileri ve tedavisi

Su Çiçeği Hastalığı, Su Çiçeği Hastalığı Belirtileri ve Tedavisi

Virüs kökenli ve genelde çocuklarda görülen bir hastalıktır. Su çiçeği hastalığına neden olan virüs, Varicella-zoster virüsüdür. Virüsün kuluçka evresi yaklaşık 10-20 gün arasındadır. Vücutta içi su dolu döküntüler ile kendini belli eder. Bu virüsün vücutta yayılması sonucunda oluşan yüksek ateş ve kızarıklık su çiçeğinin ilk belirtileri arasındadır.

Su Çiçeği Hastalığının Belirtileri Nelerdir?

Özellikle çocukların cildinde görülen kızarıklık ve döküntüler akla ilk olarak su çiçeğini getirmektedir. Arıca kuluçka dönemi sonrasında cildin büyük bölümünü kaplayan içi su dolu kabarcıklar, su çiçeğinin kesin tanısı için yeterli olan belirtilerdir. Bunların yanında yüksek ateş de hastalıkta mutlaka kendini gösterir. Bağışıklık sistemi ile alakası yüksek olan bir hastalık olduğundan, vücudun direnci kırılıp, zayıf kaldığında hastalık kendini daha çok belli etmektedir. Yüksek ateş ve halsizlik ilk belirtiler arasında yer almaktadır. Eğer bağışıklık sistemi zayıfsa, hastalık çok daha ağır bir şekilde atlatılır.

Su Çiçeği, Su Çiçeği Belirtileri ve Tedavisi

Su Çiçeği, Su Çiçeği Belirtileri ve Tedavisi

Su Çiçeği Hastalığından Korunma Yolları Nelerdir?

Bu hastalıktan en etkili korunma yollarından biri olarak, bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesine yönelik gerekli özeni göstermek gerekiyor. Düşük bağışıklık sistemi olan bünyelere bulaşması daha kolay olan virüslerden korunmak için düzenli ve sağlıklı beslenmeye özen göstermek gerekir. Diğer yandan bulaşıcı bir hastalık olduğu için bu hususta da çok dikkatli olunmasında fayda var.

Örneğin; bulaşıcı bir hastalık olan su çiçeğini geçiren kişilerin yanına çok fazla yaklaşmamaya özen göstermek ve kişisel eşyalarını kullanmamaya dikkat etmek gerekir. Okul döneminde olan çocukların ise, diğer çocukların su çiçeğinden korunması adına bir süre okula gönderilmemesi alınabilecek önlemler arasındadır.

Tavsiye Ürün

2 thoughts on “Su Çiçeği Hastalığı, Su Çiçeği Hastalığı Belirtileri ve Tedavisi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir